Când este recomandat să vizitezi Bucureștiul?

Vrei să vizitezi Palatul Parlamentului, Parcul Herăstră sau alte obiective interesante din București? Este o idee foarte bună! Dar, oare când este cel mai bun moment să faci acest lucru? Care este cel mai bun anotimp pentru a vizita acest oraș special și plin de viață? Află toate informațiile importante din acest articol.

Cel mai bun moment pentru a călători în sudul României

Dacă dorești să vizitezi Constanța, Bucureștiul sau Craiova, cel mai bun moment pentru a face acest lucru este lunile iulie și august. În special în Constanța, iernile sunt foarte reci, cu o temperatură medie care nu depășește -2ºC. Vara, totuși, este de 28 °C și poate ajunge până la 32 °C.

August este luna cea mai tare, iar cea mai rece este ianuarie. În ceea ce privește orele de soare, cerul începe să se limpezească la sfârșitul lunii mai și rămâne neschimbat până la sfârșitul lunii septembrie. Iulie este cea mai frumoasă lună a întregului an și cea cu cele mai bune temperaturi, făcând-o ideală pentru o excursie în această zonă a României.

Clima și vremea medie pe tot parcursul anului în București România

Bucureștiul are veri calde și parțial înnorate, dar ierni foarte reci, înzăpezite și parțial înnorate. Pe tot parcursul anului, temperaturile variază de obicei între -4 °C și 30 °C și rareori scad sub -12 °C sau peste 35 °C .
Cel mai bun moment al anului pentru a vizita București pentru o vacanță cu vreme caldă este de la începutul lunii iulie până la mijlocul lunii august.

Temperatura medie în București

Sezonul cald durează 3,7 luni , din 24 mai până pe 13 septembrie , cu temperaturi medii maxime zilnice de peste 24 °C . Cea mai tare lună a anului în București este iulie , cu o temperatură medie maximă de 29 °C și minimă de 17 °C.
Sezonul rece durează 3,4 luni , din 22 noiembrie până pe 2 martie , cu o temperatură medie zilnică minimă sub 8 °C . Cea mai rece lună a anului în București este ianuarie , cu o temperatură medie maximă de -4 °C și minimă de 2 °C.
Vremea în București pe lună este caracterizată de un sezonier pronunțat. Astfel, cea mai rece lună din București este ianuarie cu o temperatură medie în timpul zilei de +1,1°C, cea mai caldă lună este august cu o temperatură de +31,1°C. Cele mai ploioase luni din București sunt iunie (6 zile), mai (6 zile) și iulie (4 zile), în timp ce cele mai secetoase luni sunt ianuarie (1 zi), februarie (2 zile) și decembrie (2 zile). In Bucuresti ninge uneori, de exemplu 2 zile in ianuarie.

Concluzie

Clima este normală pentru călătoriile sezoniere. Vremea în București este destul de caldă pe tot parcursul lunilor, pentru că… orasul este situat la latitudini medii. Temperatura medie anuală confortabilă a mediului în timpul zilei este de +15,3°C, iar noaptea de +8,2°C. Orașul este capitala statului România și este foarte vizitat de turiști.
Acum ai toate informațiile de care aveți nevoie pentru a decide când să călătoriți în România pentru a te bucura de tot ce are de oferit această frumoasă țară europeană.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *