Bucureștiul în Fiecare Anotimp: De la Ierni Geroase la Veri Caniculare

Vremea rea ​​poate afecta orice călătorie sau vacanță într-un oraș nou. Nimeni nu poate prezice vremea cu exactitate 100%. Cu toate acestea, putem face în continuare unele deduceri în funcție de clima unei țări în ceea ce privește momentul în care ar fi cel mai bun moment pentru a o vizita.
Vrei să vizitezi Bucureștiul dar nu știi exact când este cel mai bun moment pentru a planifica o excursie? Ei bine, atunci e bine că citești acest articol.

București în fiecare anotimp

Care este cea mai bună perioadă a anului pentru a vizita Bucureștiul? Află vremea în capitala României pentru a planifica cel mai bun moment pentru a călători în capitala României.
Bucureștiul are o climă continentală cu patru anotimpuri distincte. Verile sunt calde și umede, temperaturile medii în iulie și august fiind în jur de +27°C. Iernile sunt reci, cu temperaturi medii în ianuarie și februarie în jurul valorii de 0°C. Primăvara și toamna sunt blânde, cu temperaturi medii de +15°C și respectiv +14°C.

Cel mai bun timp pentru a călători în București

Vara (mai până în septembrie): orașul este, desigur, cel mai bine explorat vara. Temperaturile din București și România sunt comparabile cu cele din sudul Germaniei în lunile de vară. Dacă sunteți sensibil la căldură, vă recomandăm să evitați lunile iulie și august, deoarece o excursie în oraș în mijlocul verii poate deveni rapid foarte obositoare. În plus, calitatea aerului în România nu este la fel de bună ca în Germania, care poate fi și mai obositoare în mijlocul verii.
Primavara/Toamna: aprilie si octombrie sunt o alternativa excelenta pentru cei care doresc sa evite caldura extrema si prefera temperaturi ceva mai blande.
Schimbările climatice de-a lungul anului pot fi destul de semnificative. Recordurile de temperaturi pozitive și negative înregistrate vreodată în București ajung la +42,2 °C și, respectiv, -32,2 °C.

Deci, când ar trebui să vizitezi Bucureștiul?

Bucureștiul este un oraș al contrastelor. Vă recomandăm să vizitați Bucureștiul în aprilie, mai, iunie, septembrie sau octombrie . Pur și simplu, primăvara și începutul toamnei sunt cele mai bune perioade.
Verile pot deveni excesiv de cald și chiar dacă ești o persoană care iubește căldura, aceasta poate deveni destul de copleșitoare. Iarna nu este un moment ideal pentru că poate deveni foarte frig și cantitățile masive de zăpadă pot afecta mijloacele de transport. De asemenea, se întunecă cam devreme, pe la ora 16, iar unele dintre atracțiile turistice fie nu sunt deschise, fie se închid devreme.
Primăvara și toamna sunt anotimpurile perfecte pentru a vizita Bucureștiul, deoarece vremea nu devine prea caldă sau prea rece și este multă lumină naturală.
Așa că poți petrece ore întregi plimbându-te prin București, descoperindu-i farmecul arhitectural unic și parcurile frumoase.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *